Phyto5™ Bio-Ceutical™

Poleg izdelkov iz petih osnovnih linij Phyto-Energetic™ so na voljo tudi drugi izdelki, ki se lahko uporabljajo kot dopolnilni izdelki ali samostojno. Ta linija se imenuje “Phyto5™ Bio-Ceutical™”.

Linija Bio-Ceutical™ vključuje preizkušene bio-aktivne (ali ključne) sestavine in je certificirana organska kozmetika.

V kozmetični industriji obstaja trend poimenovanja določenih izdelkov z izrazi, ki vsebujejo besedo »cevtiki«, ki naj bi odražala višjo kakovost izdelkov, bogatih s tako imenovanimi »bioaktivnimi« sestavinami. Ker so izdelki Phyto5™ bogati z »bioaktivnimi« sestavinami in dokazano kakovostni, je izraz »biocevtiki« popolnoma ustrezen. 

Izraz “BIO” se v Evropi uporablja za označevanje organskih izdelkov. 

 

Razlike med linijama Phyto-Energetic™ in Bio-Ceutical™

 

Liniji Phyto-Energetic™ in Bio-Ceutical™ se razlikujeta v tem, da je prva namenjena vzpostavljanju ravnovesja življenjske energije v skladu s petimi elementi, medtem ko je namen izdelkov iz linije Bio-Ceutical™ razviden že iz njihovega imena oziroma slogana. Grafično podobo zaznamujeta siva in bela barva. Linija vsebuje izdelke za čiščenje kože, specifične dnevno-nočne kreme, minerale v sledeh in drugo.

OPOZORILO: Certificirani organski izdelki za nego kože morajo vedno vsebovati logotip agencije za certificiranje s strani tretjih oseb. Poleg tega morata biti ime izdelka in ime proizvajalca navedena na spletni strani agencije za certificiranje. 

Švicarski laboratorij Laboratoire GIBRO S.A., ekskluzivni proizvajalec izdelkov PHYTO 5®, je od leta 2007 nosilec certifikatov ECOCERT® in COSMEBIO®.