Element ZEMLJA

Do 5. maja smo v energetski sezoni Zemlje!

Do 5. maja smo v energetski sezoni Zemlje. V tej 5. sezoni se življenjska energija - ČI - vrne v center zemlje, da se preobrazi v energijo naslednje sezone. To je trenutek v katerem se ponovno osredotočimo nase in se pripravimo na naslednjo sezono. Sezona Zemlje je povezana z vranico in želodcem, energija te sezone pa uravnava našo prebavo, poleg tega pa skrbi še za naše telesno in čustveno ravnovesje.

Če želimo dobro poskrbeti za našo vranico, moramo dati prednost živilom rumene barve, kot na primer korenje, krompir, hrana začinjena z ingverjem, česnom ali čebulo. Položaj povezan z zemljo je sedenje. Poizkusite jesti sede in v tišini, po možnosti na toplem, vzemite si čas in z zavedanjem.

Neravnovesje v elementu Zemlja, vodi do občutka osamljenosti ali zaskrbljenosti. Da bi ohranili ravnovesje, se morate vrniti k bistvu. Pojdite ven, na sprehod z bosimi nogami po travi ali pesku. Preživite nekaj časa v naravi in sledite njenemu ritmu. Izognite se ekstremnim čustvom, cenite preprostost in srednjo pot.