Naše zdravje se kaže na koži

Zdravje je več kot le odsotnost bolezni in lepota je več kot le odsotnost neprijetnih manifestacij nezdrave ali prezgodaj postarane kože!

Zdravje je odpornost - naravna sposobnost vračanja telesnih funkcij k normalnem delovanju telesa kot celote, po tem, ko je posameznik pod mentalnimi ali fizičnimi obremenitvami. To je danes že konstanta modernega človeka, napadi na telo, ego in čustva.

Po svetu znan pregovor pravi: "Ne skrbi preveč, da ne dobiš razjede". Naše telo odraža uničujoče rezultate duševnih in čustvenih napadov, prav tako kot mikrobiološki vzroki, bakterijske ali virusne okužbe. To dejstvo je ponovno odkrito in dokazano s strani strokovnjakov. V večini primerov so na zahodnem delu sveta strokovnjaki usposobljeni za odziv na manifestacije telesnih ali duševnih težav. Njihovo poslanstvo ni zagotavljanje optimalnega zdravja, katero bi ustvarilo vidno izboljšanje lepote in dobrega počutja. 

Pojem preventive se v zahodni medicini osredotoča predvsem na cepljenje in tabletne kure.

Zdravniki običajno niso usposobljeni zato, da bi razvijali pogostejše obiske zdravih klientov, saj so pač zdravi. To bi predstavljalo nesprejemljivo visoke stroške, ki bi pa kmalu prisilili v spremembe. Za ohranitev zdravja in praktičnih rezultatov je potrebno znanje po sistemu know-how, ki ga je potrbno iskati zunaj zahodnih medicinskih ustanov.

V skladu s sedanjo, hitro demografsko rastjo tako imenovano "baby boom" sile na trgu usmerjajo tako medicinske strokovnjake kot lepotne/SPA terapevte k drugim potem, alternativam.

Revija Spa Finder Magazine je leta 2009 energetsko medicino uvrstila na prvo mesto med prihajajočimi novimi trendi, ki bodo vplivali na večje zadovoljstvo in boljše rezultate pri holističnih tretmajih v lepotnih in SPA centrih.

Phytobiodermie že več kot 35 let razvija holistični pristop za nego kože z energetskimi in naravnimi izdelki, ki temeljijo na delovanju v skladu s tradicionalno kitajsko medicino in ayurvedo.

 

VIR: http://energeticskincare.blogspot.com/