Začetek energetske sezone pomladi (Element LES po TKM)!

Čeprav je še vedno prisotno hladno vreme, se zima počasi bliža h koncu...

Začetek energetske sezone pomladi (Element LES po TKM)!

Čeprav je še vedno prisotno hladno vreme, se zima počasi bliža h koncu. Svetloba in življenje se počasi vračata. To je preporod! To je obdobje, ko rastline počasi pokukajo iz zemlje in sokovi zopet napolnijo drevesa. Vsa narava se prebuja!

Gibanje spomladanske energije, je začetek novega cikla. V tem času posejemo semena, jih zalivamo in jim nudimo vse potrebno, da lahko vzklijejo. V tem obdobju nam telo sporoča potrebo po temeljitem čiščenju. Gibanje oz. telesna vadba, nam pri tem zelo pomaga, ker pospešuje pretok energije in toplote v telesu.

Skozi energetsko obdobje pomladi moramo absorbirati čim več energije, a hkrati paziti tudi na to, da nas ne odnese J. Jetra in žolčnik sta organa v elementu Les. Če ju želimo ohraniti v ravnovesju, je najbolje, da se držimo prilagojene diete. Priporočljiva je zelena zelenjava kot so šparglji, artičoke ali špinača v kombinaciji z lahkim mesom, npr. ribe in piščanec. To je odlično obdobje za razstrupljanje telesa in teh dveh organov. Razstrupljanje lahko izvedemo tudi s hrano, ki pospešuje odvajanje vode, kot na primer črna redkev ali regrat.

Žleze lojnice spomladi izločajo več sebum-a. Koža in lasišče se hitreje razvijata, pojavijo se ogrci. Izdelki iz kvantno energetske linije LES, kožo nežno očistijo, jo naredijo bolj gladko in poskrbijo za zdravo lasišče.