Začetek energetske sezone zime

Sedaj vstopamo v zaključni del energetskega obdobja - zime...

Sedaj vstopamo v zaključni del energetskega obdobja - zime. Ta sezona je v znamenju energije vode, prav ta energija Yin-a, predstavlja pomiritev, obnovo in polnjenje naših baterij. Vsakomur omogoča, vpogled v svoje notranje vire in možnosti, da se prilagodi ali pa pusti kaj za seboj.

Hladno obdobje v naravi in telesu, ki se vzpostavi v energetski sezoni zime, nas potisne v počasno manj aktivno življenje. Čuti se utrujenost, telo se umirja in varuje, ter s tem ohranja rezerve.

Telo si želi hrane kot so oreščki, pesa, repa, blitva, rdeče zelje, ki generirajo temperaturo in energijo. Izogibajte se preskakovanju obrokov, dajte prednost žitaricam kot so kvinoja in ajda, ter stročnicam kot na primer rdeči fižol in leča. Telesu zagotovijo pomembne nenasičene maščobe in počasne sladkorje, ki jih telo počasi in globoko absorbira, ter s tem varuje ledvice in mehur. To sta organa v elementu vode.

Pozimi je naša polt pusta, koža dehidrirana, lasje pa izgubijo volumen. Izdelki iz kvantne linije element Voda, stimulirajo cirkulacijo vode v telesu, koži in lasem zagotovijo vse potrebne hranilne snovi in jim povrne moč ter sijaj.